Σπιτικά δημητριακά με φρούτα και ξηρούς καρπούς (granola)

Θέλετε για πρωινό κάτι νόστιμο αλλά και υγιεινό ταυτόχρονα; Θέλετε να ξέρετε τι είναι αυτό που τρώτε, δηλαδή να είναι home-made και να ξέρετε τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή;

Τότε δοκιμάστε μια αγαπημένη συνταγή για σπιτικά δημητριακά, πλούσια σε θρεπτικές ιδιότητες, ιδανική για πρωινό ή και σνακ, είτε σε γάλα είτε με γιαούρτι και φρούτα εποχής.

Το πρωινό μου είναι αυτό που μου δίνει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας, είναι αυτό το οποίο περιέχει σίγουρα κάποιο γαλακτοκομικό (είτε γάλα είτε γιαούρτι), φρούτα (φρέσκα ή ξερά), κάποιο δημητριακό ή/και ξηρούς καρπούς.

Βάλτε τη granola στη ζωή σας!

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα φιλέ, τον ηλιόσπορο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  3. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το Βούτυρο με το μέλι και περιχύνουμε το προηγούμενο μείγμα (βήμα 2). Ανακατεύουμε με το κουτάλι ώστε να «βραχεί» όλο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και απλώνουμε.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30’, ανοίγοντας το φούρνο ανά διαστήματα και ανακατεύοντας το μείγμα με κουτάλι.
  5. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά, προσθέτουμε τα κράνμπερις και τα γκότζι μπέρι και διατηρούμε σε κλειστό βάζο.
  6. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή γάλα και φρούτα εποχής.

Υλικά

  • 300γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50γρ.αμύγδαλα φιλέ
  • 50γρ.ηλιόσπορος
  • 50γρ.γκότζι μπέρι
  • 50γρ.αποξ. κράνμπερις
  • 60γρ.Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα Λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα

 

 

Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο άρεσε και σε εμάς!

www.momlife.gr

Μην ξεχνάτε! Σας περιμένουμε στην ομάδα μας στο facebook momlife.gr για να ενημερώνεστε, να μοιράζεστε τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

Πείτε μας τη γνώμη σας