Δύο χαριτωμένα χτενίσματα για μικρά κορίτσια!

Τα μικρά μας κοριτσάκια μπορούν να αισθάνονται όμορφες, χαριτωμένες και μαγικές, με αυτοπεποίθηση, κάνοντας τους μοναδικά εντυπωσιακά χτενίσματα, όπως είναι η πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς και ο κότσος μπαλαρίνας! Ακολουθώντας τις πιο κάτω βήμα – βήμα οδηγίες μπορούμε να δημιουργήσουμε τα παιδικά αυτά χτενίσματα εύκολα και γρήγορα.

1. Πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς

SweetHairstylesGirls_icon2

Η πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς είναι ένα πανέμορφο, μοναδικό στυλ χτενίσματος που απαιτεί μία έμπειρη πλέξη!

Τι θα χρειαστούμε:

  • Μια χτένα με αραιά δόντια (χοντρή οδοντωτή χτένα)
  • Μια χτένα με πυκνά δόντια (λεπτή οδοντωτή χτένα)
  • Ένα κλιπ μαλλιών
  • Ένα λαστιχάκι αλογοουράς

Χρόνος: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Έχοντας σκουπίσει καλά με μία πετσέτα τα μαλλιά ώστε να γίνουν νωπά, ξεκινάμε να τα χτενίζουμε με τη χτένα αραιών δοντιών. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας τη λεπτή χτένα χωρίζουμε τα μαλλιά στη μέση (κάνουμε δηλαδή μία κατακόρυφη χωρίστρα από πάνω μέχρι κάτω) και στερεώνομε με ένα κλιπ τα μισά μαλλιά πάνω ψηλά στο αυτί.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, δουλεύουμε με τα άλλα μισά μαλλιά που έχουμε αφήσει κάτω, και παίρνοντας μία μικρή τούφα από το μπροστά μέρος ξεκινάμε την γαλλική πλέξη.

SweetHairstylesGirls_icon4

Βήμα 3ο: Χωρίζουμε την τούφα που έχουμε ξεχωρίσει σε τρία μέρη και φτιάχνουμε γαλλική πλεξούδα ξεκινώντας από το μέτωπο προς το πίσω μέρος του κεφαλιού, αφήνοντας λίγα μαλλιά μπροστά από το αυτί.

SweetHairstylesGirls_icon5

Βήμα 4ο: Συνεχίζουμε την γαλλική πλεξούδα και όταν φτάσουμε στο κεντρικό τμήμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού πλέκουμε τα μαλλιά που περισσεύουν σε απλή πλεξούδα, δένοντας τα στο τέλος με ένα λαστιχάκι αλογοουράς.

SweetHairstylesGirls_icon6

Βήμα 5ο: Τώρα αφήνουμε κάτω και τα άλλα μισά μαλλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Βήμα 6ο: Τέλος δένουμε με ένα λαστιχάκι και τις δύο πλεξούδες που έχουμε φτιάξει σχηματίζοντας το κάτω σημείο της καρδιάς.

SweetHairstylesGirls_icon7

Αυτό είναι όλο!!!

2. Κότσος μπαλαρίνας

SweetHairstylesGirls_icon3 - Αντιγραφή

Ο κότσος της μπαλαρίνας θεωρείται ένα κλασικό, χαριτωμένο και υπέροχο στυλ χτενίσματος που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό φορώντας μία φούστα που στριφογυρίζει. Είναι ένα κομψό και εύκολο χτένισμα για όλο το χρόνο. Μάλιστα προσθέτοντας μερικά λουλουδάκια ή μικρά μαργαριτάρια/χάντρες/πέρλες έχουμε ένα πιο φανταχτερό αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστούμε:

  • Μία χοντρή οδοντωτή χτένα ή βούρτσα
  • Μια χτένα με πυκνά δόντια (λεπτή οδοντωτή χτένα)
  • Ένα λαστιχάκι αλογοουράς
  • Αρκετές φουρκέτες
  • Λουλουδάκια ή μικρές πέρλες/μαργαριτάρια (προαιρετικά)

Χρόνος: 5 – 10 λεπτά

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Ξεκινάμε με στεγνά μαλλιά, τα χτενίζουμε με τη χοντρή χτένα ή βούρτσα μέχρι να έχουμε ένα καλό και ομαλό ξεμπέρδεμα.

Βήμα 2ο και 3ο: Στη συνέχεια με τη βοήθεια της λεπτής οδοντωτής χτένας τα μαζεύουμε αλογοουρά σε όποιο ύψος θέλουμε εμείς, και τα στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Σε περίπτωση που μας έχουν ξεφύγει μαλλιά τα μαζεύουμε προσεκτικά με φουρκέτες ώστε να είναι το χτένισμα μας τακτοποιημένο τέλεια και κομψό.

SweetHairstylesGirls_icon9 (1)

Βήμα 4ο: Χωρίζουμε την αλογοουρά οριζόντια στη μέση. Χτενίζουμε καλά το πάνω μέρος και το τυλίγουμε σε βρόγχο, το στριφογυρίζουμε στερεώνοντας το στα μαλλιά με δύο – τρεις φουρκέτες.

SweetHairstylesGirls_icon10

Βήμα 5ο: Επαναλαμβάνουμε την πιο πάνω διαδικασία του βήματος 4 με το κάτω μέρος της αλογοουράς δημιουργώντας ακόμα ένα βρόγχο στερεωμένο με τα υπόλοιπα μαλλιά με φουρκέτες.

Βήμα 6ο: Χρησιμοποιώντας αρκετές φουρκέτες απλώνουμε τους δύο βρόγχους που σχηματίσαμε στα βήματα 4 και 5 ώστε να δημιουργηθεί ένας σφαιρικός ομοιόμορφος κότσος, όπως φαίνεται πιο κάτω:

SweetHairstylesGirls_icon11

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cozy Friedman «Cozy’s Complete Guide to Girls” Hair».
Φωτογραφίες από Alexandra Grablewski
Εικονογράφηση από Jennifer Playfor

 

www.momlife.gr

Μην ξεχνάτε! Σας περιμένουμε στην ομάδα μας στο facebook momlife.gr για να ενημερώνεστε, να μοιράζεστε τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

Πείτε μας τη γνώμη σας